Praatgroep Moederschap

 

In onze groepspraktijk worden praatgroepen georganiseerd rond zwangerschap, jonge moeder- en ouderschap. Thema’s als hechting, moeder-kindbinding, lichtgrijze wolk, onzekerheden en gevoelens van falen, werk-ouderschap-balans, hoe in je relatie staan als ouder, behoren tot het aanbod.

De periode waarin je als vrouw een kind verwacht en waarin je na de bevalling een “kersverse” moeder bent geworden, wordt door onze maatschappij maar al te vaak gezien als een “roze wolk”. Mondjesmaat komt ons steeds meer informatie tegemoet over de minder fijne kanten van jong ouderschap  en zelfs van postnatale depressies. Maar hier tussenin lijkt zich een grote leegte te bevinden: dat de overgang van vrouw naar moeder een vanzelfsprekendheid is, wordt vaak verondersteld door onze westerse maatschappij. De waarheid is echter dat het geen aangeboren vaardigheid is deze fase in je leven vlot te doorlopen. Een groot aantal onderzoeken geeft aan hoe bijvoorbeeld de kwaliteit van een relatie naar beneden kan tuimelen wanneer het eerste kind zich aandient. Ook kunnen jonge ouders zich zo overweldigd voelen dat hun zelfvertrouwen sterk afneemt. Ondanks het feit dat je je kindje graag ziet, lijkt het of je geen vat meer hebt op de organisatie van je leven.

In onze praatgroepen wordt ruimte gemaakt om deze thema’s op een interactieve manier aan bod te laten komen.  Samen met andere moeders kan je ervaringen delen, vragen stellen, …

We beperken de groepen tot een 8-tal vrouwen per groep.

Start:  regelmatige start – drie keren woensdagvoormiddag om 9 uur. Een minimum van 5 deelnemers is nodig om de groep te starten.

Kostprijs? 30€ per sessie van 1u